NART
NART

GİRİŞ
Kullanıcı Adı

Şifre





>Üye Değilim     >Şifremi Unuttum

ETİKET BULUTU

MÜZİK ÇALAR
35305319 - Adige Heku 01.MP3
35305319 - Adige Nise 15.MP3
4SIMD.MP3
10
4-5-6-7

Nart Ajans Reklam

HABERLER / Cemiyet Haberleri

Notice: Undefined variable: db in /home/nart/public_html/arsiv.nartajans.net/function.php on line 6

Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, null given in /home/nart/public_html/arsiv.nartajans.net/function.php on line 6
ŞENER'İN BAYKALLA BU DERECE YAKINLAŞMASININ ARKA PLANINDA ÇERKES OLMALARÃ

AKP'nin ağır toplarından Abdüllatif Şener niçin bu partiden milletvekili adayı olmadı? Bunun basına ve kamuoyuna yansıyan görünürdeki sebepleri şunlar: 1- Bir rivayete göre, Şener'in aday olmaması, kendi memleketi olan Sivas AKP İl teşkilatı ile çatışmasından kaynaklanıyor. Teşkilat ile ilgili sorun ise bundan tam bir yıl önce yapılan Sivas il bakanlığı seçiminde yaşandı. Şener, kongrede mevcut il başkanı Hakan Akkaş'a karşı Hilmi Bilgin'i aday olarak gösterdi. Genel merkez (yani Recep Tayyip Erdoğan) ise Hakan Akkaş'a destek verdi. Şener'in adayı seçimi kaybederken, Sivas Milletvekili Ömer Kulaksız'ın destek verdiği Hakan Akkaş, tekrar il başkanı seçildi.
11-06-2007 - kez okundu

Kendi ilinde kongre kaybeden Şener, bir süre önce aday olmama kararı aldı, Şener bu düşüncesini yakın çevresine açıklarken, "Ömer Kulaksız ile aynı listede olmam. Siyaseti de bırakırım" dedi.

Demek ki, Ömer Kulaksız'ın, kulaktan sonra çıkıp kulağı geçmek misali kendisine attığı bu boynuz darbesi, Şener'in fena halde içine oturmuş ve bunu bir türlü içine sindirememiş....

2- Bir başka rivayete göre, asıl sorun Sivas İl Başkanlığı seçiminden ötürü değil, Cumhurbaşkanlığı seçiminden ötürü yaşandı. Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayını belirlerken, Cumhurbaşkanlığına heveslenen Abdüllatif Şener'in adaylığını aklının ucuna getirmediği gibi, bu konuda kendisinin fikrini sormak gereğini dahi duymamış. Oysa ki Şener, Cumhurbaşkanı adayı olması halinde CHP'den bile destek göreceğine inanıyordu. Nitekim, Deniz Baykal'ın "Erdoğan ve Arınç olmamalı ama aday olursa Şener'i düşünürüz." şeklindeki sözleri bu bakımdan anlamlı ve önemliydi.

3- Abdüllatif Şener'in, gerek hükümetin bazı uygulamaları hakkında takındığı muhalifimsi tavırlar, gerek laiklik konusunda Meclis Başkanı Bülent Arınç ile ters düşmesi, gerek Tandoğan mitingi sonrasında yaptığı olumlu değerlendirmeler, gerekse başörtüsü konusunda kamusal alan=(mayınlı saha) ayrımını dikkate aldığını gösteren açıklamaları, Cumhurbaşkanı adayı olması halinde laik kesimlerden de destek almak üzerine kurulu stratejisinin bir parçası mıydı; doğrusu bizce meçhüldür. Ama bütün bu saydıklarımızın, kendisinin bilinçli olarak geliştirdiği bir AKP ile arayı açma taktiği olması ihtimali de, aday olmama kararı ile birlikte kuvvet kazanıyor.

4- Bu konuda basına yansıyan son bir görüntü, Şener'in, başbakan ile Baykal'ın da bulunduğu resmi bir tören sırasında Başbakan ile değil de, Baykal ile çok samimi bir sohbete dalmış olması ve bu duruma Başbakanın gösterdiği tepkidir. Şener'in aday olmama kararını açıklamasından hemen sonra Deniz Baykal'ın onu CHP'ye davet edip kendi partisinden aday gösterme konusunda açık çek vermesi de işin cabası....

Abdüllatif Şener'in kendi Partisiyle gittikçe arayı açmasına, buna karşılık Baykal ve CHP ile bu partiden milletvekili adayı gösterilmek üzere davet almasına kadar varan yakınlaşma gerçekte nasıl izah edilebilir?

Kendi seçim bölgesi olan Sivas'ta, nihayetinde bir taşra avukatı olan Ömer Kulaksız'ın desteklediği adayın İl Başkanlığını kazanması mı ? Başbakanın da Kulaksız'ın adayına destek vermiş olması mı ?

Cumhurbaşkanlığına kendisinin değil de, Abdullah Gül'ün aday gösterilmesi mi Adaylığı telaffuz edilmemiş olsa bile, Başbakanın bu konuda kendisine fikrini sormaması mı ?

Hükümetinin bir üyesi olduğu AKP iktidarının bazı uygulamalarına karşı çıkıyor gibi muhalif bir görüntü sergilemesinden ötürü kabine ve Parti içinde yalnızlaşması mı ?

Yukarıda sıraladığımız bütün bu sebeplerin tümü zahiridir yani görünüştedir.

Bütün sebeplerin arkasındaki nihai sebep Bay Şener'in etnik kimliğiyle ve bu kimliğinden ötürü takındığı tutumla ilgilidir. Bu tespitimizin desteksiz ve dayanaksız olmadığını anlamak için şu soruların cevaplandırılması gereklidir:

Bay Şener'in Bakanlığı döneminde üst görevlere getirdiği bürokratlar, ehliyet ve liyakat ölçüsüne göre mi, AKP'ye yakın veya uzak oluşlarına göre mi, yoksa kendisiyle aynı etnik gruba mensup olup olmamalarına göre mi atanmışlardır?

Sözgelimi; tarikatçılığı bilindiği halde Zekeriya Temizel'in dahi özenle koruduğu Osman Arıoğlu'nun Gelirler İdaresi Başkanlığına vekaleten getirilmesinde de en sonuncu ölçüt mü etkili olmuştur?

Onunla aynı listede yer almam dediği Sivas milletvekili Ömer Kulaksız kendisinin mensup olduğu etnik gruptan mıdır, değil midir? Bu şahsın, anne adı Döndü diye yazıldığına nazaran gariban bir Türk olduğu anlaşılıyor.

Deniz Baykal'ın, Bay Şener'in Cumhurbaşkanlığına aday olması halinde kendisini destekleyecekleri yönündeki açıklaması, etnik bir dayanışmadan ötürü yapılmış olabilir mi

Şener'in Baykalla bu derece yakınlaşmasının arka planında ortak bir etnik aidiyet mi söz konusudur?

Baykal'ın; Abdüllatif Şener'i Partisinden aday gösterme sebebi onun Çerkesliği olabilir mi

Tıpkı, Türk'üm demeyi bir türlü içine sindiremeyip Gürcistan'a gittiğinde Gürcü olduğunu ilan eden Başbakan'ın, kendisi gibi bir tarafı Gürcü olan Ertuğrul Günay'ı aday gösterdiği gibi...

Herkesin unuttuğu veya ihmal ettiği bir nokta daha var:

AKP siyasi iktidar olduğundan bu tarafa Abdüllatif Şener kadar cihet-i askeriye ile içli dışlı olan başka hangi bakan vardı?

Sakın, onun ailece görüşmekte olduğu; kendisiyle aynı etnik gruba mensup bir emekli Korgeneral,

" Sen bu AKP'den uzak dur; bunlar yakında bir darbe yiyecekler; yüce divanda yargılanacaklar; sen de onlarla birlikte mağdur olma "

diye Bay Şener'e tiyo verip uyarıda bulunmuş olmasın?... Üstelik de bu korgeneral öyle sıradan biri de değildir; kendi ırkından olan meslekdaşları arasında Çerkez Ethem Paşa diye anıldığı söylenir de...

Daha da ötesi, Atlantik ötesi, seçimi kaybetmesi veya bir başka darbeden ötürü siyasi hayattan silinmesi halinde Recep Tayyip Erdoğan'ın yerine koymak üzere Abdüllatif Şener'in yedek kulübesine çekilmesi konusunda kulağını mı çekmiştir?

Bir dönem sonraki seçimlerde de, kapatılmış Arap-Kürt Partisinin yerine geçecek yeni üfürük Partisinin adı ÇKP ve başında da Abdüllatif Şener olmaya?

www.acikistihbarat.com

Etiketler:
şener baykalla bu derece yakınlaşmasının arka planında çerkes olmalarã

YORUMLAR
Yorum yapmak için giriş yapın...

MIZAGE DERGİ YÖNETİCİLERİ KAYSERİ'DE
KARAÇAY-BALKAR KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ 13. GENEL KURULU.
AYŞE & HAKAN EKER GELİN ALMA
ÇAĞDAŞ SANATLAR MÜZESİ'NDE MIZIKA DİNLETİSİ
ESKİŞEHİR KUZEY KAFKAS KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ CİHAN ERTOK İLE DEVAM DEDİ
ESKİŞEHİR KUZEY KAFKAS KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ GENEL KURULUNU YAPTI.
KAFKASYA UÇUŞLARI BAŞLADI
ARDA ARGUN'A LEON NİŞANI
ADİGE MİLLİ KIYAFET GÜNÜ KUTLANDI
KAFDAV YAYINCILIK ESKİŞEHİR KİTAP FUARINDA
/ 599>

EN ÇOK OKUNANLAR
Kayıtlı başka haber bulunmamaktadır