30 EYLÜL ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI
30 EYLUL ZAFER BAYRAMÝ Etkinliklerini de kapsayan, 24 Eylul - 03 Ekim
tarihlerinde gerceklesecek olan ABHAZYA TURU'muza katilarak, ayricalikli
KAFTOUR hizmetlerinden yararlanabilir, Abhazya'daki guzellikleri
paylasabilir, yasanacak olan ZAFER -AYAAYRA- coskusuna ortak olabilirsiniz.
Detay bilgi icin,
19-09-2007 - 5 kez okundu
www.kaf-tour.net
Saygilarimla,
Sadik Ergoren - AKHBA
KAFTOUR
İRTİBATLAR:TÜRKİYE
(irtibat bürosu)
Sadık AKHBA-ERGÖREN
Cumhuriyet Mah. Barbaros Cad. Ensar Sitesi
B Blok Daire: 2 Mahmutlar/ALANYA
Tel: 0 242 528 34 03 - GSM: 0 533 415 28 24
e-mail: sadikaxba@hotmail.com
ABHAZYA İRTİBAT:ABHAZYA
(merkez)
Yavuz KUAZBA-YILMAZ
Conva Cad. 6. Daire 30 Sohum/ABHAZYA
Tel: +79184035089 - +79283922003 - +99544706185
e-mail: akuazbayavuz@gmail.com
Eski çağlar boyunca Abhazlar ülkelerini APSNI diye adlandırdılar. Yani Canlar Ülkesi. Nüfusu günümüz şartlarında 300.000. Ülkenin en eski topluluğu Abhazlar (Apsua) antik çağdan beri bu topraklarda yaşıyorlar. Abhaz dili, grup olarak Abhaz-Adige dil grubuyla Kuzey Kafkas dil ailesine mensuptur. Halen Abhazya'da Abhazlar'la beraber diğer halklar da yaşıyor. (Ermeni Yunan, Gürcü, Yahudi, Rus, Türk, Ukraynalı, Estonyalı v.b)
Abhazya bağımsızlığı tanınmamış, 1992-1993 yılları arasında Gürcistan'la savaş neticesinde ayrılmıştır. Konum itibarıyla Kafkas dağlarının güney-batı dağ silsilesinin ve Karadeniz'in kıyısında yer almaktadır.
Rusya federasyonuyla sınır konumundadır. Psou nehri doğal sınırı oluşturur. Krosnadar eyaleti ve Karaçay-Çerkesk cumhuriyetiyle sınırdır. Doğu sınırını İngur nehri oluşturur. Gürcistan'la sınırda bu nehirdir. Sahil şeridi uzunluğu yaklaşık 240 km'dir. Toplam yüzölçümü 8400 km karedir. Devletin resmi dili Abhazca'dır. Resmi yazışmalarında Abhaz dili ile beraber Rus dili de kullanılmaktadır. Rus alfabesinin harfleriyle oluşturulan bir Abhaz alfabesi vardır.
Tarihin en eski çağlarından beri Apsnı, Abhazların yaşadığı yerdir. Abhaz kültürünün adet, ananelerinin oluşturulduğu ve yaşandığı topraklar olmuştur. Abhazya'nın eski yerleşim adları; Sadz, Bzıp, Guma, Dal-Tsabal, Abjuva, Samırzakan'dır. Günümüz isimleriyse; Gagra, Gudauta Sohum, Gulrıpş, Oçamçıra, Tkuarçal, Gal'dır. Şehirleriyse; Gagra, Gudauta, Yeniafon, Sohum Oçamçıra, Tkkuarçal, Gal'dır.
Başkenti sahil şehri olan Sohum eski adıyla Akua'dır.
Yönetim şekli Cumhuriyettir.
Devletin resmi bayrağı ve sembolü vardır.
Ülkenin 3/2'si dağlık ve yüksektir. Ülkeyi güçlü akarsular besler ve ayırır. En önemlileri Kodor, İngur, Bzıp, Gumısta, Amtkel, Kelasur, Gega'dır.
En yüksek noktaları :Dombay-Ulgen, Gvanda, Ertsahu, Maruh'dur
Dağlarda 10'a yakın dağ geçitleri bulunmaktadır. Eski çağlardan beri bu güzergahlar yaya ve atlı olarak kullanılmıştır.
Sahil şeridi nemli ve tropikal olup , dağlar yüksek karlı ve soğuktur.
Sahilin havası ılıman ve sıcaktır. Yılın yaklaşık 220 günü güneşlidir. Kar sahile çok nadir düşer, uzun süre kalmaz. Kışlık sıcaklık ortalaması +5, +7 derecedir. Havaların ısınması Şubat sonuyla başlar. Ağustos en sıcak aydır.
Abhazya küçük bir ülkedir. Ama havası gayet değişkendir. Sahilden 400 metre yüksekliğe kadar tropik ve sıcak iklim özelliği gösterir (yaklaşık 15 derece). 1800 metreye kadar ılıman özelliği taşır. 1700-1900 metre soğuk ve bitki örtüsünün seyreldiği yerlerdir. 2500 metre kar ve buzun bulunduğu kayalık dağlardır.
Abhazya kendi doğasına ait güzellikleriyle muhteşem panoramalar sunmaktadır. Dünyanın sayılı mağaralarından olan Kubrer 1710 metre derinliğiyle, Afon mağarası yaklaşık 5 milyon metreküp hacmiyle dünyanın en önemli mağaralarından biridir.
Yaklaşık 55 metre yükseklikten dökülen çağlayanıyla Gerg şelalesi, sayısız dağ krater gölleri ile ve en muhteşemi Abhazya'nın incisi Ritsa golüyle, Pitsunda'daki çam ormanlarıyla Sohum'daki botanik bahçesiyle -ki dünyada kuzey ve güney yarım kürelerinin ağaçlarının beraber yer aldığı bir yerdir- ve tabiki Karadeniz'in muhteşem güzelliğiyle Canlar ülkesi Abhazya adeta cennetten bir köşedir.
Abhazya'da denize yılın her mevsimi girilebilir. Yaz sezonu deniz sıcaklığı + 25 + 27° C'dir. Değişik bölgelerde kaynak suları çıkmaktadır. Her türlü hastalıklara faydalı şifalı sular bulunur Zengin doğa yapısı, uygun hava koşulları yaşam süresini ortalamaların üstüne çıkarmaktadır.
Abhazya, doğal güzellikleri, denizi, ormanı bozulmamış muhteşem doğası, dost canlısı ve misafirperver insanı ile sizleri bekliyor...
Etiketler:
30 eylül zafer bayramı kutlamaları