SERGEY BAGAPŞ: 'AB GÖZLEMCİLERİ ABHAZYA'DAKİ DEĞİL, GÜRCİSTAN'DAKİ DURUMU GÃ
Abhazya Cumhuriyeti'nin resmi haber ajansı Apsnıpress'in bildirdiğine göre, Abhazya Cumhurbaşkanı Sergey Bagapş, Abhazya'ya çalışma ziyaretinde bulunan İngiltere'nin Gürcistan Büyükelçisi Denis Kiff'i kabul ederek görüşmelerde bulundu.
Abhazya Cumhurbaşkanı Sergey Bagapş, İngiliz diplomatı selamlarken, Abhazya'nın artık tanınmış bağımsız bir devlet olduğunu, buraya gelirken sanki Gürcistan'ın bir bölgesine geliyormuş gibi gelmenin bir anlamı olmadığını belirterek, "Abhazya bağımsız bir devlettir Gürcistan ile hiçbir ilişkisi kalmamıştır" dedi.
30-12-2008 - kez okundu
İngiltereBüyükelçisi'nin, Avrupa Birliği gözlemcilerinin Abhazya'da da görev yapmaları gerektiği ile ilgili ifadesine, tepki gösteren Abhazya Cumhurbaşkanı Sergey Bagapş, Avrupa Birliği gözlemcilerinin Abhazya'da görev yapamayacaklarını, bunun Sarkozy - Medvedev anlaşmasında belirtildiğini söyledi.
Sergey Bagapş Avrupa Birliği gözlemcilerinin Gürcistan'ın çatışma bölgelerine yakın yerlerde görev yapabileceklerini ama Abhazya'ya giremeyeceklerini belirterek, "Eğer Avrupa Birliği Abhazya'nın bağımsızlığını resmi olarak tanırsa, o zaman Avrupa Birliği gözlemcilerinin Abhazya'da görev yapıp yapamayacaklarını oturup konuşuruz" dedi.
Bagapş ayrıca, BM Ofisinin Abhazya'da kalmasını istediklerini ancak BM Ofisinin format değişikliğine gitmesi gerektiğini belirtti. (KAFKASEVİ)
Etiketler:
sergey bagapş gözlemcileri abhazya değil gürcistan durumu gã